Referensprojekt

I vårt avsnitt med referensprojekt, kan du läsa om arkitektens vision, entreprenörens erfarenheter och ägarens uppfattning om deras framstående byggnadskonstruktioner.

Byggnadstyper

Projekttyper

Varumärken

Länder

Produkter

We can't find any results that match your search

Rockpanel Case Study
Nynorskhuse
Norway
Övrig

Nynorskhuset – nytt kulturhus i Førde med fasad i harmoni med fjord och fjäll

Nynorskhuset är ett kulturhus som samlar teater, NRK, konserter och restaurang under ett och samma tak vid Nynorskplassen i Førde centrum. Målet för både arkitekter och entreprenörer var att göra Nynorskhuset till en ny mittpunkt i staden och skapa en mötesplats för alla.

Läs mer
Rockpanel Case Study Trombonen
Sweden
Rockpanel Structures
Flerfamiljshus

Modulbyggda studentlägenheter i Karlstad kombinerar form och funktion

I Karlstad har Moelven Byggmodul AB byggt 184 klimatsmarta studentlägenheter åt Wood & Hill AB. De nya lägenheterna har byggts i moduler med fokus på att vara yteffektiva, praktiska och trivsamma.

Läs mer
HERO
Rockpanel case study Forus Terrasse 
Norway
Rockpanel Woods
Renovation
Rockpanel Woods
Flerfamiljshus

Forus Terrasse får nytt liv med fasader som skyddar mot alla väderförhållanden

2021 skulle bostadsföreningen Forus Terrasse strax söder om norska Stavanger utföra underhåll av deras träfasad. Detta visade sig bli ett större projekt när entreprenören BK Bygg upptäckte att fasaden inte uppfyllde brandklassningen som krävdes på träbeklädnaden.

Läs mer
Hero
Rockpanel Case Study
Basecamp Malmo
Sweden
Rockpanel Metals
Flerfamiljshus

Basecamp i Malmö växer fram med dynamik och gemenskap i fokus

På bästa läge i Västra Hamnen byggs Basecamp Malmö, ett unikt boende med fokus på bekvämlighet och gemenskap. För att ge byggnaden och dess 583 studentbostäder ett dynamiskt och modernt uttryck valde arkitekterna att klä fasaderna med Rockpanel Chameleon, en fasadbeklädnad som är både hållbar och ger liv åt kvarteret.

Läs mer
Hero
Rockpanel Case Study
Tangvall Arena
Norway
Rockpanel Woods (Beech), Rockpanel Colours RAL 9005 og RAL 6013
Flerfamiljshus

Tangvall Arena – en byggnad för brandsäker framtid

Tangvall Arena i Søgne är ett bostadsprojekt som kombinerar köpcenter, kontor och lägenheter i en stor central flerfunktionsbyggnad. En unik detalj för detta byggprojekt är att välja Rockpanel Woods som fasad på delar av byggnaden.

Läs mer
Rockpanel Case Study
ROCKWOOL Nordics HQ
Rockpanel Stones Customs
Kontor

Nyskapande användning av fasadskivor präglar nordiskt huvudkontor

Efter en genomgripande renovering var ROCKWOOLs huvudkontor i Hedehusene utanför Köpenhamn inflyttningsklart sensommaren 2022. Under renoveringen fick det nya huvudkontoret en dynamisk fasadbeklädnad med Rockpanel fasadskivor, bearbetade i både färg och form.

Läs mer
Ladda mer