Referensprojekt

I vårt avsnitt med referensprojekt, kan du läsa om arkitektens vision, entreprenörens erfarenheter och ägarens uppfattning om deras framstående byggnadskonstruktioner.

Byggnadstyper

Projekttyper

Varumärken

Länder

Produkter

We can't find any results that match your search

Rockpanel Case Study Matrix
Kontor
20 jul 2021

Ny kontorsbyggnad intar scenen

MATRIX DOORS från Boom i Belgien har specialiserat sig på takskjutportar i 30 år, och en ny generationen i Nijs-familjen är nu också verksam i företaget. Det belgiska familjeföretaget har specialiserat sig på tillverkning, försäljning och installation av takskjutportar i både privat och industriell sektor. Tack vare god tillväxt uppstod behovet av en ny kontorsbyggnad. BAO Architects från Bornem uppdraget att rita en iögonfallande och modern ny bas för verksamheten. Men eftersom MATRIX DOORS kände till Rockpanel valde själva fasadskivorna och monterade dem.

Läs mer
Rockpanel Case Study
Christelijk Lyceum Veenendaal
Custom Metals mat glans + Colours RAL 9003, RAL 1015 en RAL 7016
Skolor och universitet
11 jun 2021

Nederländsk skola har fått ett nytt modernt och lekfullt utseende med Rockpanel Metals

En vacker, framtidssäker och nästintill energineutral byggnad har uppförts på samma plats där gymnasiet Christelijk Lyceum Veenendaal invigdes för mer än 50 år sedan. En nyuppförd flygel som binder ihop två existerande byggnader har blivit skolans sociala samlingspunkt. Blandningen av gammal och nytt går igen på fasaden.. Det oregelbundna mönstret av öppna och slutna delar beklädda med special framtagna Rockpanel Metals fasadskivor ger den strama konstruktionen en lekfull touch.

Läs mer
Hyperion case study France
white aluminium + quartz grey
Flerfamiljshus
25 maj 2021

Höghuset Hyperion i Frankrike: Rockpanel i centrum för innovation

Estetik, slitstyrka, skydd mot brand, vänder och vind: Rockpanel Metals Aluminium White och Rockpanel Colours (grå RAL 7039) fasdbeklädning på Hyperion-höghuset i Bordeaux i Frankrike sticker ut som ett manifest. Den 57 meter höga byggnaden med 18 våningar är Frankrikes hittills högsta träkonstruktion och fylld med innovativa funktioner.

Läs mer
Rockpanel Metals Case Study Plein Solei
Metallics Gold & Colour RAL 7012 with engraving and perforation
Övrig
20 maj 2021

Plein Soleil: grå hud och gyllene sol

Den nya fasaden på simhallen Plein Soleil ifranska Bourg-en-Bress är magnifikt grå och guldfärgad. Arkitekterna på renoveringsprojekt valde Rockpanel-beklädnad eftersom lösningen uppfyllde alla krav: design, slitstyrka och budget.

Läs mer
Rockpanel Case Study Lublin Poland
Rockpanel Woods Teak, Rockpanel Colours RAL 9010 ProtectPlus
Flerfamiljshus
18 maj 2021

Lublins lyxlägenheter beklädda med Rockpanel Woods

I centrala Lublin i Polen, ligger Active Residence-byggnaden. Sexvåningsbyggnaden består av ett antal lägenheter med varierande storlek från 30 till 124 m²

Läs mer
*HERO* Rockpanel case study
Rockpanel Metals De Tassche School
Rockpanel Metals Custom design
Skolor och universitet
08 maj 2021

En grundskola siktar efter guld med ny entré- och reception klädd med Rockpanel Metals

Grundskolan De Tassche i Ardooie i Belgien har länge haft ett problem. Byggnaden har inte haft någon tydlig entré och även saknat receptionsyta. I utbyggnadsprojektet, som leddes av Architecten Groep III, ersattes en gammal klosterbyggnad av en helt ny skolbyggnad. Guldfärgade Rockpanel Metals-skivor bidrar till skolans synlighet och leder elever, lärare och besökare till rätt plats.

Läs mer
Ladda mer