Referensprojekt

I vårt avsnitt med referensprojekt, kan du läsa om arkitektens vision, entreprenörens erfarenheter och ägarens uppfattning om deras framstående byggnadskonstruktioner.

Byggnadstyper

Projekttyper

Varumärken

Länder

Produkter

We can't find any results that match your search

Case Study Sweden
Strykjarnet
rockpanel natural
Flerfamiljshus

Strykjärnsformat hus sätter bronskant på tillvaron i Karlstad

Välkommen till Brf Strykjärnet i Karlstad, ett flerfamiljshus med 25 bostadsrätter uppdelat på fem plan och en takterrass. Huset har fått sitt speciella namn efter sin form, som skvallrar om ett modernt hus med unik arkitektur.

Läs mer

HERO
Rockpanel Case Study
Rockpanel Stones Mineral Silver
Tekniska Museet, Maskinhallen
Övrig

Skivor av vulkansten minimerar oljud och värnar om kulturvärdet på Tekniska museet i Stockholm

Maskinhallen är Tekniska museets största utställningshall. Under 2021 genomfördes en omfattande renovering av den q-märkta lokalen, där både tak och innerväggar byttes ut. Arkitekterna på AIX fick i uppdrag att projektera renoveringen och hitta ett ersättningsmaterial till de hälsovådliga eternitskivorna som tidigare klädde interiören.

Läs mer
Rockpanel Case Study Gistel
Skolor och universitet

Rockpanel förvandlar fasaden på Gravenbos skola i Gistel

Gravenbos-skolan i belgiska Gistel kämpade med ett kapacitetsproblem och genomgick därför en renovering samt utbyggnad av den befintliga byggnaden för att öka ytan. Nu förskönar Rockpanel Woods och Rockpanel Stones Concrete Platinum skolans fasad med en naturligt tilltalande karaktär.

Läs mer
Rockpanel Case Study Poelkappelle
Flerfamiljshus

Rockpanel ger nya färger till det nya bostadsområdet De Schiethoek

I detnya bostadsprojektet De Schiethoek i belgiska Poelkapelle är de flesta av de 32 bostäderna almännyttiga hyresrätter. När man kommer in i kvarteret slås man av färgsamspelet mellan fasaden och de sluttande taken mycket tack vare Rockpanel Colours RAL 7036 fasadbeklädnad.

Läs mer
Rockpanel Case Study Mesen
Övrig

Ett ”smyckeskrin” som en ny träffpunkt i Mesen

A brand-new community centre shines in the Ketelstraat in Mesen (Belgium). The 'jewel box' is a regeneration project for the local community providing a new multifunctional meeting place for both young people and older residents.

Läs mer
Rockpanel Case Study
Northgate
Rockpanel Chameleon
Rockpanel Colours
Övrig

Snyggt fritidsaktivitetshus med fokus på staden och Rockpanel

Northgate Yard, Bridgwaters 16 miljoner pund stora förnyelseprojekt av fritidsaktivitetområdet är officiellt invigt. Fastigheten är kulmen på många års planering och samråd. Under ledning av Sedgemoor District Council utformades det med fokus på den lokala ortens sociala behov och ekonomin.

Läs mer
Ladda mer