Referensprojekt

I vårt avsnitt med referensprojekt, kan du läsa om arkitektens vision, entreprenörens erfarenheter och ägarens uppfattning om deras framstående byggnadskonstruktioner.

Byggnadstyper

Projekttyper

Varumärken

Länder

Produkter

We can't find any results that match your search

Rockpanel Case Study
Lokeren Belgium
Rockpanel Premium A2
Flerfamiljshus
12 okt 2021

Imponerande fasadrenovering på belgiskt flerbostadshus

Ytterfasaden på det högsta bostadshuset i Lokeren i Belgien har renoverats radikalt. Den karaktäristiska grå betongfasaden är nu klädd med Euroklass A2-fasadskivor i Rockpanel Metals . Beklädnadsskivorna ger inte bara optimerad brandsäkerhet utan ger också huset ett speciellt utseende. En glansig metallisk ytbehandling gör att byggnaden får ett föränderligt uttryck från alla olika vinklar.

Läs mer
Rockpanel Case Study Emmeloord Netherlands 
Rockpanel Colours A2
Flerfamiljshus
06 okt 2021

Säkra och framtidssäkrade gavlar på lägenhetshusi Emmeloord

Fyra lägenhetshus i Urkerweg i nederlänska Emmeloord har uppgraderats för framtiden. Utöver att lägga om all el har man utfört en fasadrenovering som återspeglade projektet som var ett stort ansvar för brandsäkerheten. De nya fasaderna har en aluminiumkonstruktion och Rockpanel A2-fasadbeklädnad, klassade som obrännbara (Euroklass A2-s1,d0).

Läs mer
Rockpanel Case Study
Nikolaus Von Weis Gymnasium - Germany
Rockpanel Colours RAL 110 70 50
Skolor och universitet
30 sep 2021

Konstnärligt tillskott till Nikolaus-von-Weis-Gymnasium

Tack vare en flexibel konstruktion är skolbyggnader från 1970-talet ofta mycket väl lämpade för om- och tillbyggnader. Nikolaus-von-Weis-Gymnasium i Speyer i Tyskland, ursprungligen uppförd 1972, är inget undantag. Arkitekten Christfried Rudolph från Bad Dürkheim ritade fyra nya klassrum till skolan och trapphusets framsida är nu dekorerad med ett konstverk som frästs in på Rockpanel-fasadskivor.

Läs mer
Rockpanel Case Study
Dentist Nagold - Germany
Rockpanel Woods Rhinestone Oak
Rockpanel Stones Concrete Platinum
Övrig
30 sep 2021

Naturligt utseende på tysk tandläkarpraktik

För riktigt många är ett tandläkarbesök en ganska obehaglig nödvändighet. Det är därför viktigt att bygga upp tillit på alla tänkbara sätt – även tandläkarmottagningens in- och utsida. I Nagold Hochdorf i Tyskland har ett tandläkarteam fått patienternas förtroende sedan 1980. Till en början låg deras verksamhet i en byggnads platta takutbyggnad – ganska typiskt för området. Under 2020 byggdes en tillbyggnad. Rockpanel-beklädnaden i Stones- och Woods-färger ger ett tydligt uttyrck. Arkitekterna på Schleehauf Architechts ville ha fräsning direkt i fasadskivorna, vilket gav fasaden ytterligare detaljrikedom.

Läs mer
Rockpanel Case Study
Van lennepstraat Rotterdam
Rockpanel Woods Cherry, Merbau & Mahonie, Colours
Flerfamiljshus
30 sep 2021

Effektfull faadrenovering av baksidan på en bostadsrättsförening i Rotterdam

Rotterdams Van Lennepstraat har genomgått en stor omvandling. På gatusidan har 1920-talsfasadens ursprungliga uttrycksfulla karaktär återställts, medan den föråldrade bakfasaden har fått lämna plats åt en lekfull lösning med Rockpanel Woods-fasadskivor i tre färger. I och med renoveringen har inte bara gatan utan hela kvarteret fått en rejäl ansiktslyftning.

Läs mer
Rockpanel Case study Helsingborg
HERO
Kontor
10 sep 2021

Unika fasader gör det lätt att hitta rätt vid Postnords nya terminal

I Helsingborg ligger Postnords nyaste terminal. Terminalen på drygt 18 000 kvadratmeter har byggts för att möta den växande e-handeln och ska samla paket- och brevhantering under samma tak. För att spegla Postnords skandinaviska företagskultur och förbättra både orienterbarheten och det visuella intrycket, valde arkitektbyrån JKAB Arkitekter att pryda entrén med slitstarka fasadskivor i träimitation från Rockpanel.

Läs mer
Ladda mer